dijous, 8 de maig del 2014

Assemblea Veïnal Contra la Planta de Tractament d'Animals Morts a la Vall d'Albaida


Què és la Planta de Tractament d'Animals Morts?
La planta està projectada al terme de la Pobla del Duc però per les seues característiques afectarà a un gran número de municipis de la Vall d'Albaida.   
Aquesta planta tractarà tot tipus de restes d'animals de categoria 1 i 2. Segons el reglament regulador, aquestes categories inclouen animals que representen riscos desconeguts o relacionats amb substàncies il·legals o contaminants mediambientals, les conegudes com “vaques boges”, animals malalts (la peste porcina, la grip aviar...), infectats o contaminats procedents de granges, laboratoris, d’experimentació, zoològics… Tots ells qualificats com a MER's (Material Especificat de Risc). 

Perjudicis:
• Possibles contagis i afeccions en la salut de persones i animals. 
• Contaminació dels sòls, rius i aqüífers.
• La crema d'animals provoca dioxines que contaminen l'aire i en 
  conseqüència la nostra salut.
• Greus impactes sobre les explotacions agrícoles de la zona. 
• Alt risc de contaminació per a la ramaderia llindant.
• Insuportables olors susceptibles de ser transportades pel vent fins
  les poblacions veïnes. 
• Pèrdua de valor turístic. 

Per què ens oposem?
Ens oposem ja que totes les conseqüències citades anteriorment repercutiran en la degradació de la nostra comarca i la nostra salut. Volem els nostres pobles lliures de malalties i mals olors. Tot el procés relatiu a la seua aprovació i construcció es troba ple d'irregularitats. 
A què es deu el secretisme de dur a terme tot açò? 
Per què no hi ha més que 3 Plantes com aquesta a tot l'Estat?
El projecte va ser aprovat en secret per l’alcalde Natalio Navarro i l’informe tècnic favorable apareixia dues setmanes abans de perdre el seu càrrec a les eleccions. L’empresa propietària dels terrenys pagà al consistori 12.000 € d’impostos d’una obra valorada en més de 360.000 € de la qual no existeix cap projecte. Les corresponents obres d'adequació començaren sense la llicència d’obres i ni els veïns i les veïnes de la Pobla ni els propietaris dels terrenys adjacents foren avisats. 

La Conselleria ha considerat el projecte Declaració d'Interés Comunitari (DIC) sense els informes d’impacte ambiental necessaris. La zona és geològicament inestable i ocuparia una zona directament connectada amb el Paratge Natural Protegit del Benicadell. 

Qui som? 
Som una assemblea de veïns i veïnes de la Vall d’Albaida que exigim la paralització total i incondicional de la Planta de Tractament d’Animals Morts de la Pobla de Duc. 

Com funcionem? 
Funcionem mitjançant assemblees obertes a tot el món, convocades de forma itinerant als diferents municipis de la Vall, per a que entre tots i totes construïm l'oposició a aquest projecte. 

INFORMA'T  I  PARTICIPA

UNA COMARCA, UNA FORÇA
unacomarcaunaforca@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada