dimecres, 4 de gener del 2017



Extractes de la passada roda de premsa el dia 2 de gener al poble d'Otos:

Hem estat en peu de guerra durant anys per tal de paralitzar aquest
projecte i ens plena d'alegria eixir a anunciar hui la seua paralització.
El projecte de la planta ha estat declarat il·legal pel Tribunal Superior
de Justícia Valencià (Sentència núm. 861/2016, de 27 d'octubre de 2016, de la Sala de Contenciós-Administratiu, Secció Primera) i l'empresa no ha recorregut la sentència, per tant la decisió del tribunal ja no es pot recórrer. A hores d'ara falta que el tribunal declare la fermesa de la sentència que, tractant-se d'un tràmit formal, és només qüestió de temps. La sentència declara nul·les la DIC (declaració d'interés comunitari) i la DIA (declaració d'impacte ambiental) que li havien sigut atorgades de forma irregular a l'empresa. Sense eixos dos requisits indispensables el projecte de construcció de la planta no pot tirar endavant.

És, per tant, una satisfacció que la Justícia haja reconegut el que
nosaltres havíem anunciat des del principi: que la planta era un projecte que, a més de donar l'esquena a la població, donava l'esquena a la legalitat. Era un projecte imposat per la cobdícia d'una empresa i d'uns polítics corruptes que no responia ni a les lleis, ni a la necessitat ni a la voluntat de la gent de la comarca.

Amb el final de la Planta hem aconseguit el principal objectiu de
l'Assemblea i és per això que hui anunciem la nostra dissolució formal; però volem comunicar-vos que estem preparant un acte de celebració d'aquesta victòria del qual ja anirem informant quan estiga preparat. Vos convidem a vindre tant a l'acte en si mateixa com a les assemblees que farem per preparar-lo.

Moltes gràcies a tota la gent que heu vingut hui a Otos i molt especialment a totes les que han lluitat contra la planta aquests últims anys.

No a la planta de Residus Animals! Una comarca, una força!
Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada